Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
ההבדל בין הגישה הטיפולית האנתרופוסופית לבין הגישה הטיפולית הפסיכולוגית

פסיכולוגיה וטיפול בגישה האנתרופוסופית הן שתי גישות שונות בתפיסתן להבנה וטיפול ברגשות וברווחה הפסיכולוגית של האדם. הנה מספר הבדלים מרכזיים ביניהם: 

1. בסיס פילוסופי: פסיכולוגיה נשענת על מסגרות תיאורטיות ועקרונות מדעיים, מחקרים ניסויים ומתמטיים ומתמקדת בהבנת התנהגות, קוגניציה ורגשות אנושיים באמצעות שיטות מדעיות. מנגד, אנתרופוסופיה היא פילוסופיה הוליסטית שמשלבת נקודות מבט רוחניות, אמנותיות ומדעיות. הטיפול משלב עקרונות אנתרופוסופיים עם טכניקות טיפוליות לטיפול בבעיות הרגשיות. 

2. מוקד הטיפול: הפסיכולוגיה כוללת מגוון של גישות וטיפולים, כל אחת עם מוקד ושיטות משלה. לדוג' טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), פסיכואנליזה, פסיכולוגיה הומניסטית ועוד. היא מתמקדת בהבנה ושינוי מחשבות, רגשות והתנהגות כדי לשפר את הרווחה הנפשית. טיפול בגישה האנתרופוסופית עוסק בקשר הקיים בין גוף, נפש ורוח שכולל בתוכו אפשרות לריפוי באמצעות הבנה עמוקה של האדם את עצמו, יצירה באמנות, תרגולים תנועתיים וקשר עם הטבע והעולם הרוחני. 

3. היסוד המדעי: הפסיכולוגיה תומכת במחקרים ניסוייים וראיות מדעיות לתמיכה בתיאוריות וטיפולים. היא מקנה חשיבות רבה לוודאות מחקרית ולשימוש בפרקטיקות מבוססות על נתונים מחקריים. טיפול בגישה האנתרופוסופית, למרות השפעת המדע, מתבסס על מערכת פילוסופית ומשלבת רעיונות רוחניים ואזוטריים שאינם תלויים בוודאות מחקרית באותה דרך כמו הפסיכולוגיה הרווחת. 

4. השכלה מקצועית והכרה במקצוע: פסיכולוגיה היא תחום מוכר ובהתאם יש לה תכניות הכשרה מוכרות, דרישות לרישוי וארגונים מקצועיים. פסיכולוגים בדרך כלל מחזיקים בתארים מתקדמים בפסיכולוגיה ועוברים הדרכות קליניות עם מדריכים מוסמכים. טיפול בגישה האנתרופוסופית, כגישה ספציפית בתחום הטיפול הרגשי, עשויה לא להיות בעלת אותה רמת היכרות פורמלית או דרישות הכשרה. עם זאת, יש מטפלים שעברו הכשרה מתקדמת לטיפול וריפוי בגישה האנתרופוסופית. 

חשוב לציין שיש מגוון בשני התחומים, ומטפלים עשויים לשלב אלמנטים ממספר גישות בעבודתם. לבסוף, הבחירה בין פסיכולוגיה וטיפול בגישה האנתרופוסופית היא בהתאם להעדפות האישיות, האמונות והצרכים הספציפיים של האדם שמחפש טיפול.